Concert 3 - Rêves / 12:00

“ Van het absurde tot het sublieme ! ”

Op deze zaterdag morgen een concert vol verrassingen en ontdekkingen! 

Het octet van Françaix is licht, grappig en burlesk van karakter, een herinnering aan het Parijs van Jacques Tati of Amélie Poulain.  We beginnen de dag met een glimlach!

In een verhaal van de Turkse dichter en schrijver Nazim Hikmet zit een zekere dokter Littman te staren naar een hart in een bokaal. Hij probeert zich daarbij het amoureuze leven van de eigenares van het hart, madame Tchabaï, voor te stellen en begint enkele liefdesliedjes te brommen. Jean-Luc Fafchamps zette deze bizarre dagdroom op muziek en voegde er zijn eigen favoriete pop liedjes aan toe tot een cyclus voor mezzosopraan, cello en piano. Swingend, zwoel en ontroerend!

Het poëtische piano trio van Ravel, een van de mooiste meesterwerken van de kamermuziek, eindigt dit bijzondere concert.

Jean Françaix – Octuor voor klarinet, hoorn, fagot, 2 violen, altviool, cello, contrabas

Jean-Luc Votano (klarinet), Jean-Pierre Dassonville (hoorn), Pieter Nuyten(fagot), Malin Broman, Kaja Nowak (viool), Vincent Hepp (altviool), David Waterman (cello), José Andrés Reyes (contrabas)

Jean-Luc Fafchamps – Les amours de Madame Tchabaï (telles que les a rêvées le docteur Littman en fredonnant quelques chansons), introductie en arrangementen voor mezzo-sopraan, cello en piano
– Le cœur dans un bocal (Hikmet/Fafchamps)
– Belle abandonnée (Fontaine/Areski)
– Madame rêve (Grillet/Bashung)
– Fuir le bonheur de peur qu’il ne se sauve (Gainsbourg)
– Toutes les choses (Semal/De Schuyter)
– Immortels (Dominique A)

Lore Binon (sopraan), Martijn Vink (cello), Florian Noack (piano)

Maurice Ravel – Trio en la mineur M.67 voor piano, viool en cello

Liza Ferschtman (violin), Ivan Karizna (cello), Aleksandar Madzar (piano)

©Festival Resonances
Design by OSlink