BERICHT VAN DE ARTISTIEK LEIDER

Welkom bij Festival Resonances!

In 2020 vieren we de 250e verjaardag van de geboorte van Beethoven! We kunnen deze gebeurtenis niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom zullen we Beethoven eren op verschillende momenten tijdens het festival.

We openen het festival met een concert dat uitsluitend gewijd is aan de muziek van Beethoven, waaronder zijn zelden uitgevoerde strijkkwintet en een selectie van zijn bewerkingen van Schotse en Ierse volksliederen.
Het festival sluit af met Beethovens favoriete strijkkwartet opus 131. Voor mij is dit werk een van de meest diepgaande en bijzondere stukken muziek, die er ooit geschreven is. Schubert hoorde een privé-uitvoering van dit kwartet slechts enkele dagen voor Beethovens overlijden en zou naar verluidt hebben gevraagd: “wat valt er hierna nog meer te schrijven?”
Tussen deze eerste en laatste mijlpaal / pijlers krijgen we ook de kans om het zelden uitgevoerde arrangement van Beethoven te horen van zijn 2e symfonie voor pianotrio en zijn ‘Grote Fuga’ door hemzelf gearrangeerd voor 4-handig piano.
Beethoven was dol op de muziek van Mozart en we zullen zien hoeveel van zijn eigen geest en genie hij in zijn verbazingwekkende variaties op een thema van Mozarts opera ‘De Toverfluit’ heeft gestopt.

Deze focus op Beethoven wordt afgewisseld door twee concerten met ‘ontdekkingen’ van minder bekende werken van Spaans-talige en Russische origine , evenals een concert  gewijd aan Boheemse muziek met drie prachtige kamermuziekjuwelen.

Zoals altijd zal een groep prachtige musici elkaar ontmoeten in het Château de Halloy. Samen is er een unieke week gevuld met  de unieke kans om nieuwe muzikale partners te leren kennen . Festival Resonances  creëert de mogelijkheid voor deze artistieke ontmoetingen, een plaats elkaar wederzijdse te bewonderen, om uitgedaagd te worden en om anderen uit te dagen, om te inspireren en geïnspireerd te worden. 

Ik ben heel blij om de briljante Belgische accordeonist, Philippe Thuriot, voor het eerst te mogen verwelkomen!

Veel dank als altijd aan ons geweldige team van vrijwilligers en al ons publiek, onze vrienden en onze sponsors, die ons door de jaren heen trouw blijven steunen.

Tot ziens in de lente, ik verheug me er op!!

Amy Norrington  

©Festival Resonances
Design by OSlink