HET FESTIVAL

Festival Resonances is een internationaal kamermuziekfestival dat elk jaar in België plaatsvindt. Festival Resonances, opgericht in 2010, verzamelt elk jaar ongeveer twintig topmusici van over de hele wereld en brengt hen naar het prachtige Château de Halloy bij Ciney.

De muzikanten brengen een week door in het kasteel in intense muzikale discussies, ver weg van hun gebruikelijke hectische, snelle levens en de grote concertzalen. Deze repetities leiden tot een reeks concerten die in het weekend in de schuur naast het kasteel worden gegeven.

De unieke schuur van het kasteel van Halloy wordt het hele jaar door bewoond door ezels, maar wanneer de ‘Resonances-tijd’ van het jaar arriveert, wordt het getransformeerd (door ons geweldige team van vrijwilligers !!) in een intieme concertzaal waar het publiek zich zeer dicht bij de uitvoeringen en de artiesten verbonden voelt .
De festivaltent buiten, waar men heerlijk kan eten en drinken , is een sfeervolle plaats waar muzikanten en publiek elkaar ontmoeten en spreken.

Château de Halloy wordt omgeven door een prachtig landschap en is perfect voor een rustige wandeling, voorafgaand aan een concert of tussendoor als u voor een hele concertdag komt.

Welkom bij Festival Resonances dus!

 

©Festival Resonances
Design by OSlink