Concert 6 - Cantabile / 11:30

“ Lyrische, poëtische werken van een diepe schoonheid ”

We beginnen deze zondag met misschien wel Beethovens meest zachte, consequent lyrische strijkkwartet. Hoewel het genummerd is als zijn derde, was het eigenlijk het eerste werk dat hij componeerde voor strijkkwartet. Een stralend begin van de dag!

Nadia Boulanger was een leerlinge van Fauré en maakte naast haar composities faam als een wereldberoemde professor compositie aan het Parijse conservatorium. In deze drie korte stukken voor cello en piano horen we de traditie: de serene expressiviteit van de eerste, de zoete melancholie van de tweede en zelfs de speelsheid van de laatste lijken de kamermuziek van Gabriel Fauré te weerspiegelen.

Als je van Faure’s zijn ultieme ‘chef d’œuvre’ zou moeten noemen, zijn degenen die zijn werk het beste kennen het meestal eens over het tweede pianokwintet. Een subliem werk met een diepe sereniteit van een groot dichter, wijs en lyrisch…

Ludwig van Beethoven – Strijkwartet no 3 in Re groot, opus 18 no 3

Malin Broman, Aki Saulière (viool),  Lily Francis (altviool), Amy Norrington (cello)

Nadia Boulanger – Trois Pièces voor cello en piano 

Ivan Karizna (cello), Alasdair Beatson (piano)

Gabriël Fauré – Pianokwintet no 2 in do klein, op.115

Alasdair Beatson (piano), Pablo Hernán Benedi, Alice van Leuven (viool), Florent Brémond  (altviool), David Waterman (cello)

 

©Festival Resonances
Design by OSlink